browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Råvara

Den råvara jag använder är alltid av god kvalitet och ni skall alltid kunna veta vad det är ni dricker. Därför står det på påsarna vilka kaffesorter som ingår i en blandning och här på hemsidan kan ni läsa mer om varje kaffe, vart det kommer ifrån, vem som odlar det, hur det odlas och processas.

Jag, liksom bönderna som odlar kaffet är med andra ord stolta över att få visa upp den råvara som används och hur den förädlas från bonde till mig som rostare. Något man bara är om det är råvara av yttersta kvalitet som används och när det inte finns något att dölja i tillverkningsprocessen.

Inget fuffens och konstiga tillsatser eller billigare kaffen som tillsätts för att få ner priset.

En påse kanske kostar lite mer än vanligt fulkaffe men det kanske det kan vara värt för att få gott kaffe som produceras på ett långsiktigt hållbart sätt för både natur, bönder och oss här i västvärlden?

Det är bara i en trumrost och med slow roast metoden som man kan kräma ut alla aromer och smaker som finns i kaffet. En batch tar ca 15-18 minuter. Jämför det med kommersiella stordriftsrosterier där det tar 4-5 minuter.

Bönor på kylning. Självklart används luftkylning.

Jutesäckarna med kaffet. Väntar på att bli rostade.

Share and Enjoy