browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Brazil Fazenda Capim Branco

Single Estate Coffee

 

Med anor från 1901

Ismael och Eduardo Andrade driver tre gårdar, Capim Branco, São Bento och São Silvestre.

Blomning

Capim Branco ligger precis som São Silvestre på High Cerrado platån i Minhas Gerais provinsen på 1100 meters höjd över havet och är ett av världens äldsta estate kaffen med en produktion som går så långt tillbaka i tiden som 1901.

Brasilien har en enorm kaffeproduktion som försörjer över 10 miljoner människor endast i Brasilien och de står för 36% av världens kaffeproduktion. I reda siffror innebär det 2 759 520 ton råkaffe för 2008.

Det säger sig självt att med en sådan enorm kaffeproduktion kan inte allt kaffe vara top-notch. Men Capim Branco liksom São Silvestre är utvalda medlemmar av Brasiliens specialkaffe organisation, BSCA, som endast handplockar det bästa farmar i Brasilien.

Stor vikt läggs på att produktionen sker på ett sådant sätt att naturen inte utarmas. Vattentillgångar och skog bevaras, det avfall som produceras komposteras och återförs till plantaget vilket gör att man får ett naturligt kretslopp.

Handplockning

Även de sociala aspekterna är viktiga och arbetarna på gården betalas över medellönen för en kaffearbetare.

Capim Branco processas med den naturliga metoden vilket ger ett fruktigt kaffe med stor kropp och måttlig syra. Något jag uppskattar mycket och gärna har i mina blandningar.

Share and Enjoy