browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Brazil Fazenda São Silvestre

Single Estate Coffee – UTZ-Kaphe certifierat

Handplockat från 1250 meter över havet
Fazenda Sao Silvestre Fazenda São Silvestre är med i brasiliens specialkaffe organisation, BSCA, och är en av tre gårdar som bröderna Ismael och Eduardo Andrade driver.

Den undergår rigorösa kvalitets kontroller för att säkra att arbetsförhållanden och tillverkning och hantering av kaffet så som odling, skörd, processning, torkning på patios och transport av kaffet sker i enlighet med BSCA och UTZ – kaphes regler.

Som ett sista led i kvalitetskontrollen används ett labb där vana koppare både kontrollerar kaffet för såväl fysiska som smakmässiga defekter.

Inga bekämpningsmedel används i produktionen och den näring som tas från jorden återförs bla via komposterat material från gården. På så sätt får man ett naturligt kretslopp.

Sao Silvestre

Arbetet på gården sker både maskinellt och manuellt med specialtränade arbetare som plockar kaffet för hand. Både São Silvestren och Capim Brancon är specialkaffen som handplockas. Samma dag som det skördas transporteras det till gårdens processtation där det sorteras och grupperas i olika kvalitetskategorier.

São Silvestren är pulped natural vilket innebär att skalet från det mogna bäret avlägsnas men  fruktköttet får sitta kvar på kärnan som sedan får ligga och soltorka på stora patios. Det ger en härlig mustighet till kaffet.

Share and Enjoy